donderdag 21 november 2013

Recept: decoratieve ronde appelcake

Er is een nieuw kopje op wat deelt Lisa bijgekomen: recepten. Een lekker onderwerp om mee te beginnen toch? Eergisteravond bakte ik deze heerlijk appelcake. Ik heb hem inmiddels mogen proeven, jammie jammie. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat het een taart is, maar het is gewoon een cake in een ronde vorm.




Wat heb je nodig?

  • 3 Appels (Granny Smith) 
  • Citroensap
  • 100 g Zachte boter + extra om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
  • 150 g Kristalsuiker
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 3 Eieren
  • ca. 1 dl Melk
  • 250 g Zelfrijzend bakmeel
  • Mespunt zout
  • 1,5 Eetlepel witte basterdsuiker
  • 0,5 Theelepel kaneelpoeder
  • Poedersuiker 
  • Eventueel slagroom.

Bereidingstijd: c.a. 1 uur en 50 minuten.

Werkwijze: Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appelpartjes waaiervormig in (laat ze aan elkaar zitten). Doe wat citroensap op een bordje en wentel de appelpartjes erdoor. Verwarm de over voor op 150 graden. Vet een springvorm (c.a. 24 cm) in met boter, bestuif hem met bloem en klop het overtollige bloem eruit. Klop de boter met de kristalsuiker en de vanillesuiker met een mixer wit en romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Klop alles tot een luchtig deeg. Schep er met een houten lepel de helft van de melk, het bakmeel en het zout door. Voeg, wanneer het deeg te droog is, nog een beetje melk toe. Vul de vorm met het deeg en druk de appelparten voor de helft in het deeg. Bestrooi de appels met de basterdsuiker en het kaneelpoeder. Bak de cake op de onderste richel in de voorverwarmde oven in c.a. 1,5 uur goudgeel en gaar. Strooi vervolgens poedersuiker op de cake met behulp van een zeefje. De cake is ook lekker met een toef slagroom.

Ik maakte 's avonds deze foto van het eindresultaat:



Eet smakelijk!!!

13 opmerkingen:

  1. Dat ziet er suuuuper lekker uit, ik zou hier wel mee willen ontbijten, haha!! :) X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ontbijt nog wel haha;) In sommige culturen eten ze veel zoete dingen bij het ontbijt, dus ja waarom ook niet;) X

      Verwijderen
  2. Dit is zo lekker! Maakt mijn moeder wel eens! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er prachtig en lekker uit!! Heel leuk bedacht om die appels zo in waaier-vorm te doen ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh, dat ziet er lekker uit! leuke blog
    ken je onze blog al?
    http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toeval, ik heb net appel cupcakes in de oven zitten! De jouwe zit er super uit =)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is die mooi geworden! Eet smakelijk haha. Neem trouwens eens een kijkje op mijn blog, daar kan je een leuk pakketje winnen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. looks delicious, krijg er honger van haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lisa, wat heb je veel gemaakt. Super leuke ideeen en creaties
    liefs Hilde

    BeantwoordenVerwijderen